Hypnotherapie

wat is hypnotherapie?

Therapie met behulp van hypnose, de zogenaamde hypnotherapie is een wetenschappelijk bewezen succesvolle methode bij het verhelpen van angsten, fobieën, verslavingen, eetstoornissen, chronische pijnen, stress, slaapproblemen, enz. Het werkt snel, doeltreffend en de resultaten zijn blijvend. Dit voor zowel lichamelijke, geestelijke als emotionele problemen. Hypnotherapie wordt zelfs bij sporters ingezet om sportprestaties te verbeteren!

De dieperliggende oorzaak van een probleem is te vinden in het onderbewustzijn. Reeds van in de baarmoeder ontwikkel je gedachten die voor een groot deel bepalen wie je bent. Je kan onbewust iets meegekregen hebben waardoor je nu een verkeerd denkpatroon hebt ontwikkeld. Zo kan je bijvoorbeeld een angst hebben ontwikkeld voor een bepaald dier of grijp je telkens naar zoet wanneer je je wat minder voelt. Die verkeerde denkpatronen op eigen houtje uit je onderbewustzijn bannen is geen evidentie. Op wilskracht kan je weleens voor een bepaalde periode een dieet volhouden, maar in de meeste gevallen hou je dit niet lang vol. Dit aangezien je nu eenmaal zo bent ’geprogrammeerd’ vanuit je onderbewustzijn.

Onder hypnose zal je therapeut je onderbewustzijn rechtstreeks benaderen en zo je denkpatroon aanpassen. Op die manier kunnen slechte gewoontes plaatsmaken voor positieve, gezonde handelingen. Je kan het vergelijken met het installeren van een nieuwe verbeterde versie van jezelf. Zo werkt het zelfs bij de wens om af te vallen, door het aanbrengen van een ‘virtuele maagband’.

Hypnotherapie is dus een effectieve therapievorm die je medisch helpt om van bepaalde lichamelijke of geestelijke aandoeningen af te geraken of deze te verminderen. In de meeste gevallen verminderen of verdwijnen de klachten al na één sessie!

WAARMEE KAN HYPNOTHERAPIE JE HELPEN?

Virtuele maagband

Nieuw bij All About BALANCE is het speciale programma ‘VIRTUELE MAAGBAND’. Tijdens het programma van 5 sessies krijg je een nauwkeurige opvolging door de therapeut en begeleiding met audiohypnose. Je wordt onder hypnose geprogrammeerd om van gezonde gedragingen een automatisme te maken. We gaan je eetgedrag optimaliseren gecombineerd met een levensstijladvies waardoor precies hetzelfde effect als wat met een echte maagband wordt bereikt, maar dan zonder ingrijpende lichamelijke ingreep en met een gezond eetpatroon dat je levenslang kan volhouden.

HOE GAAT HYPNOTHERAPIE IN ZIJN WERK?

Over hypnotherapie gaan veel wilde verhalen de ronde. De ‘hypnose’ die veel mensen zich voorstellen speelt zich af in shows of op televisie, maar is niet waar hypnotherapie in de praktijk om draait. Hoe het dan wel in zijn werk gaat? We starten steeds met een intakegesprek waarin we samen jouw problemen of noden bespreken. Op basis hiervan bepalen we de juiste therapie. Bij de sessie zelf, zal je plaatsnemen tegenover je therapeut. Je wordt in een staat gebracht waarin je optimaal ontvankelijk bent voor nieuwe positieve suggesties, waardoor blijvende veranderingen in je verkeerde denkpatronen en gedragingen kunnen worden aangebracht.

De staat waarin je terecht komt kan je vergelijken met het gevoel wanneer je diep verzonken bent in gedachten (en iemand je bv. tot 3 keer roept zonder dat je het door hebt). Of ook het gevoel wanneer je wegzakt in gedachten tijdens het lezen van een spannend boek of het bekijken van je favoriete serie. Wanneer je helemaal opgaat in het verhaal, vergeet je ook alles wat er zich om je heen afspeelt. Je zal in een vergelijkbare diepe trance komen en net als uit een dagdroom terug ontwaken. Hierna zal je onderbewustzijn met de nieuwe ‘programmatie’ aan de slag gaan en komen je onderbewustzijn en je bewustzijn op dezelfde golflengte te staan. Hierdoor blijf je nu wel van die hardnekkige sigaret af, maak je plaats voor gezondere keuzes of ga je vanaf nu zonder schrik het vliegtuig op!

Waar je ook mee zit, hypnotherapie kan
je helpen om een positieve en blijvende
verandering teweeg te brengen!

DE THERAPIE

Een sessie duurt ongeveer één uur met minimaal twee aanbevolen sessies om een optimale begeleiding te kunnen bieden met blijvende resultaten. Meestal is één sessie al voldoende om onmiddellijk een resultaat te hebben en voorgoed van je probleem verlost te zijn.

THERAPEUT BENNY BLYAERT

Graag meer info of wens je een afspraak te boeken?
Contacteer ons gerust via het contactformulier of boek meteen jouw afspraak in onze planner!