ACUPUNCTUUR

wat is ACUPUNCTUUR?

Acupunctuur maakt deel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). TCM is de verzamelnaam voor verschillende toepassingen van de Chinese geneeskunde zoals Chinese kruiden, Qigong, Tuina en cupping.

De wereld gezondheidsorganisatie (WHO) heeft de TCM officieel erkend in 2019 als een effectieve vorm van geneeskunde.
Centraal in TCM staat een holistische kijk op het lichaam die uitgaat van het vrijelijk stromen van de levensenergie (Qi) door de meridianen. De meridianen zijn verbonden met dieper gelegen structuren zoals de organen, de weefsels en de hersenen. Ze zorgen voor de balans tussen Yin en Yang binnen de verschillende orgaansystemen en de daarmee geassocieerde functies. Alles draait dus om evenwicht.

HOE GAAT ACUPUNCTUUR IN ZIJN WERK?

Met acupunctuur plaatsen we ultrafijne naaldjes op welbepaalde plaatsen in het lichaam. Door het stimuleren van deze acupunctuurpunten kan het lichaam zijn energiehuishouding beter gaan regelen en kan het gifstoffen en negatieve energie terug beter gaan afvoeren. De stimulatie van Qi wordt uitgevoerd met zeer dunne, steriele naaldjes die nauwelijks voelbaar zijn. U voelt deze soms niet eens zitten.

Acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze.

VOOR WIE?

Acupunctuur is inzetbaar bij baby’s, kinderen en volwassenen. Dit zowel preventief als ter verbetering van mentale en fysieke gezondheid.

DE THERAPIE

De acupuncturist overloopt eerst een uitgebreide vragenlijst om zo uw voorgeschiedenis in kaart te brengen. Hierna maken we een analyse van de tong en de pols. Deze geven belangrijke informatie over de energetische conditie van het lichaam. Zo kunnen we eventuele verstoringen opsporen. Met deze gegevens stellen we een behandelplan op.

KRUIDEN

Acupunctuur kan versterkt worden door middel van kruiden. De combinatie versterkt elkaars werking waardoor ze vaak gelijktijdig worden ingezet.

Kruidengeneeskunde gaat uit van de genezende eigenschappen van de plant. Kruiden werken heel krachtig aangezien elk kruid invloed uitoefent op de energie. Dit kan genomen worden in de vorm van thee, poeder of tabletten.

De kruiden worden altijd persoonlijk afgestemd volgens een diagnose uit de TCM. Ze kunnen zowel preventief als bij bestaande klachten ingezet worden.

WAARMEE KAN ACUPUNCTUUR JE HELPEN?

therapeut ELKE
DE BLANDER

therapeut CLÁUDIA
OLIVEIRA DE SOUSA