KINESITHERAPIE

wat is KINESITHERAPIE?

Kinesitherapie betekent letterlijk de zorg voor het lichaam via beweging. Aan de hand van manuele technieken en fysische middelen worden uw klachten onder handen genomen, met als doel functionele problemen te voorkomen of te herstellen.

HOE GAAT KINESITHERAPIE IN ZIJN WERK?

We kijken hierbij niet alleen naar uw specifieke hulpvraag, maar brengen het volledige lichaam in kaart om zo doelgericht aan de slag te gaan. Deze therapievorm vergroot vrijwel meteen de bewegingsvrijheid van de patiënt.

VOOR WIE?

Om met de behandeling van start te gaan heeft u een medisch voorschrift nodig.

Osteopathie

Kinesitherapie is de kunst van het herstellen en optimaliseren van beweging en functioneren dmv. manuele therapie, beweging en educatie.

DE THERAPIE

Kinesitherapie is erg uitgebreid en geëvolueerd waardoor het voor heel wat problematieken wordt toegepast binnen de curatieve maar ook de preventieve zorg. Dit kan verder onderverdeeld worden in verschillende therapievormen:

Bij pre- en postoperatieve therapie gebruiken we manuele technieken, oefentherapie, taping en begeleiding richting graduele werk- en sporthervatting.

Via oedeemtherapie gaan we vocht reduceren door middel van zwachtelen, compressietherapie, manuele lymfedrainage en taping. Hoeksteen van deze behandeling is het aanleren van een actieve levensstijl.

Het doel van ademhalingstherapie is het normaliseren van de ademhaling.

Pre- en postnatale therapie helpt bij de voorbereiding op de bevalling door middel van ademhalingstechnieken, bekkenbodemoefeningen, houdingen tijdens arbeid en bevalling, behandelen van zwangerschapskwaaltjes, etc. Ook na de bevalling kan hiermee het herstel bevordert worden door middel van bekkenbodemoefeningen, corestability, etc.

Neurologische revalidatie voor aandoeningen aan het evenwichtsorgaan Benigne Paroxismale Positioneringsvertigo (BPPV), Cerebro Vasculair Accident (CVA), dwarslaesies, ruggenmergletsels, Parkinson, Multiple Sclerose Charcot Marie Tooth, etc.

Tijdens het eerste consult vormt de kinesitherapeut een totaalbeeld van jouw klachten. Op basis van een gesprek en lichamelijk onderzoek wordt een therapieplan opgesteld.

WAARMEE KAN KINESITHERAPIE JE HELPEN?

THERAPEUT FLOOR VAN SCHOORS