ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

WAT IS ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

Ortho staat voor correct of juist. Moleculaire staat voor de moleculen, de stoffen in je lichaam. Je lichaam werkt namelijk via bepaalde systemen en specifieke functies. Wanneer je uit balans raakt door bijvoorbeeld een allergie, stress of ziekte zorgt deze behandelwijze ervoor dat het lichaam krijgt wat het nodig heeft om gezondheid te bekomen met de juiste stoffen op de juiste plaats.

VOLGENS DE KPNI

We bekijken alles met een bijzondere aandacht voor het psycho-emotionele. Met deze revolutionaire aanpak van de klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI) wordt het probleem opgelost bij de wortel waardoor het lichaam terug in balans word gebracht en terug kan gaan functioneren zoals het hoort. Onze overtuiging is dan ook dat alleen wanneer we de échte oorzaak vinden en oplossen, je écht geholpen bent. Deze integrale kijk op de mens is waar wij zich van anderen onderscheiden. Het doel van deze aanpak is om het algehele welzijn te verbeteren en de gezondheid te herstellen of te optimaliseren.

orthomoleculaire therapie

Thomas Edison: “de dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam, voor de voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte.”

HOE GAAT ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE IN ZIJN WERK?

Het lichaam kan een optimale gezondheid bereiken wanneer het de juiste hoeveelheid en verhouding van stoffen en moleculen ontvangt. De therapie richt zich op het identificeren en corrigeren van eventuele tekorten van voedingsstoffen of onevenwichtigheden in het lichaam. Er zal een grondige evaluatie gebeuren om de specifieke behoeften van een individu te bepalen. Zo houden we rekening met de genetische aanleg, levensstijl, voeding, medische geschiedenis en symptomen om een individueel behandelplan op te stellen.

Het behandelplan kan bestaan uit het aanvullen van voedingsstoffen met vitamines, mineralen, aminozuren, antioxidanten en andere natuurlijke stoffen. De therapeut zal de doseringen en specifieke supplementen aanpassen op basis van de behoeften van het individu, en regelmatig de voortgang evalueren en aanpassingen maken indien nodig.

VOOR WIE?

Orthomoleculaire therapie is inzetbaar voor mensen die iets willen doen aan hun gezondheid en welzijn . Deze behandelwijze is effectief bij het aanpakken van diverse gezondheidsproblemen, zoals chronische ziekten, immuunstoornissen, spijsverteringsproblemen en emotionele problemen. Daarnaast kan het ook preventief worden ingezet voor zowel jong als oud. Het kan nuttig zijn voor personen die:

 • specifieke tekorten hebben: tekorten aan vitaminen, mineralen, aminozuren en andere essentiële voedingsstoffen.
 • chronische gezondheidsproblemen hebben: hart-en vaatziekten, psychische stoornissen zoals depressie of angst, stofwisselingsstoornissen, auto-immuunziekten en meer.
 • proberen hun algehele gezondheid en welzijn te optimaliseren: optimale voeding en levensstijl om toekomstige gezondheidsproblemen te voorkomen.
 • voorkeur geven aan een natuurlijke benadering van de gezondheid.

DE THERAPIE

Elke aandoening kan je vergelijken met een kaartenhuis. Met orthomoleculair therapie worden de kaarten verwijderd die de ziekte in stand houden. De juiste interventies worden samengevoegd om tot een persoonlijk succesvol behandelplan te komen. Het vervolgconsult wordt 2 à 3 weken na het eerste consult ingepland. De gezondheidssituatie bepaalt de frequentie van de vervolgconsulten.

In het eerste consult onderzoekt de therapeut de oorzaken van uw problemen door middel van een anamnese en diagnostische tools. We bekijken hoe de klachten zijn kunnen ontstaan, welke werkingsmechanismen hiervoor verantwoordelijk zijn, waarom ze nog niet opgelost zijn en wat er nog tekort is om ze op te lossen. Het verband tussen de oorzaken en de symptomen worden toegelicht en uiteindelijk zal een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. De behandelplannen zijn gericht op voeding, beweging, orthomoleculaire suppletie, fytotherapie en leefstijlinterventies. Op deze manier helpen we uw gezondheid te bevorderen, te herstellen of te handhaven. Daarom zijn er verschillende behandelplannen. Deze bestaan onder andere uit:

nutritionele therapie

 • kennis van voeding
 • manier van eten
 • hoeveelheid
 • voedings- en drinkfrequentie
 • tijdstip van voedingsinnames
 • vastenperiodes
 • voedingssupplementen
 • kruidenformules

leefstijlgeneeskunde

 • ademhalingstherapie
 • bewegingsmomenten
 • bioritme
 • koudetherapie
 • warmtetherapie
 • ontgifting
 • hormonale therapie

neurotransmitterprofielbepaling

integrale kijk

mogelijkheid om de sessies te laten doorgaan al wandelend in de natuur.

Eventuele reeds gedane onderzoeken mogen steeds worden meegenomen naar het consult.
We voorzien een persoonlijk behandelplan volgens jouw situatie.

WAARMEE KAN ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE JE HELPEN?

REACTIES

“Het gaat goed met mij. Ik heb mijn eetgewoontes en voeding erg aangepast en dat bevalt mij goed. Mijn broeken passen weer beter!”
“Het gaat goed met me na het aanpassen van mijn eetgewoonten. Het was naar mijn gevoel niet moeilijk om deze aanpassingen te doen. Ik ervaar het als zeer positief.”
“Het gaat heel goed met mij, ik slaap als een roos. Het afslanken gaat heel vlot en het bewegen ook. De sessies waren voor mij echt top waardoor ik ontzettend dankbaar ben.
“Mijn huid is terug verandert in een stralende huid, vooral mijn gelaat!”
“Ik ben heel tevreden en ik voel een grote verandering in mezelf.”
“Alle klachten zijn weg. Super!”
“Ik voel me terug fitter en energieker.”
“Ik kan eindelijk weer goed slapen.”
“Mits de nodige opvolging ben ik echt wel geholpen. Absoluut een aanrader!”
Vorige
Volgende
“Na tal van artsen, therapeuten en specialisten heb ik hier eindelijk de oplossing voor mijn problematiek gevonden. Er werd tijd genomen om mijn volledige verhaal te aanhoren en in kaart te brengen. De persoonlijke aanpak is een troef.”
“Dit heeft me zeker weten een hogere levenskwaliteit bezorgt. Deze therapie heeft me hierin zeker kunnen ondersteunen.”
“Ik integreer de tips zoveel mogelijk en dat blijkt dus wel te werken.”
“Op 1 maand zijn de waarden van mijn bloedresultaten terug goed en ervaar ik meer energie.”
“Nergens anders ben ik zo goed geholpen geweest. De in de sessie aangehaalde zaken helpen me vooruit.”
“De persoonlijke aanpak vind ik heel fijn. Ik voel me er helemaal op mijn gemak en ik merk herstel van de klachten waarvoor ik kwam.”
“Een eerste consult een een sessie tijdens een boswandeling bleken voldoende om me van mijn klachten af te helpen. Heel fijn om zo snel resultaat te zien op een aangename manier!
“Na jaren last te hebben gehad van hooikoorts is deze nu helemaal verdwenen.”
“De psoriasis is er niet meer en dat vind ik geweldig!”
Vorige
Volgende
“De wandelsessies vind ik fantastisch. Ze geven me meer inzicht en doen deugd. Ondertussen ben ik een heel ander persoon geworden en voel ik me helemaal terug in balans.”
“Verlost van mijn medicatie en ik voel me fitter dan ooit tevoren.”
“Orthomoleculaire therapie gaf me inzicht in zaken waar ik me niet bewust van was.”
“Ik heb een nieuwe beste looptijd mede dankzij deze therapie.”
“Op sportief vlak ben ik er veel op vooruit gegaan. Ik heb ook veel minder last van kwaaltjes en blessures.”
“Ik merk zeker en vast verandering in de positieve zin. Ik voel me goed en het energiepijl doorheen de dag is goed. De zin in zoet is ook terug weg. Geen dipjes meer. Dus heel blij met het advies en tips!”
“Zeer goede persoonlijke begeleiding. Oprechte bekommernis om de patiënt en geen enkele moeite is teveel. Je voelt de passie om de patiënten vooruit te willen helpen. Ik ben heel blij dat ik de stap genomen heb.”
“In vergelijking met enkele maanden terug merk ik zeker een vooruitgang en een meer in eigen kracht komen, ondanks soms drukke periodes en uitdagingen.”
Vorige
Volgende