OSTEOPATHIE

wat is OSTEOPATHIE?

Osteopathie is een holistische geneeswijze die we gebruiken voor het behoud, het optimaliseren of het herstellen van de gezondheid. Het is een zachte en een aangename manier om van uw problemen af te geraken. In de osteopathie ziet men het lichaam in zijn totaliteit. Dit wil zeggen dat we niet alleen werken op gewrichten en op spieren (structurele systeem), maar ook op organen (viscerale systeem), de schedel en het zenuwstelsel (cranio-sacrale systeem).

HOE GAAT OSTEOPATHIE IN ZIJN WERK?

Tijdens een behandeling gaan we via manuele technieken (met de handen) op zoek naar bewegingsverliezen en blokkades in het lichaam. Door hierop te werken krijgt het lichaam ook de kans om de natuurlijke herstelmechanismen te activeren op een zachte en aangename manier. Osteopathie gaat er vanuit dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen, en werkt aan het herstellen van de balans en het optimaliseren van de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam.

Osteopathie

Osteopathie is inzetbaar bij zowel baby’s, kinderen, adolescenten en volwassen
voor de behandeling van zowel fysieke als emotionele verstoringen.

VOOR WIE?

Osteopaten behandelen zowel volwassen als baby’s en kinderen. Een volwassene kan bij ons terecht met verschillende hulpvragen zoals fertiliteitsproblemen, psycho-emotionele problemen, hoofdpijnen, migraines en vermoeidheidsklachten. Verder behandelen we baby’s en kinderen met maag-en darmproblemen zoals constipatie en reflux, slaapproblemen, huilbaby’s en gedragsproblemen (ADD, ADHD, autisme).

DE THERAPIE

We starten steeds met het overlopen van een vragenlijst. Zo kunnen we een duidelijk beeld vormen van de hulpvraag, de levensstijl, inname van medicatie, eventuele chirurgische ingrepen, etc. Na de anamnese volgt er een lichamelijk onderzoek om zo tot een behandelprotocol te komen. Het behandelprotocol is verder ook gericht op voeding, beweging en leefstijl. In elk vervolgconsult evalueren we samen de progressie. Afhankelijk van de hulpvraag kan er na één of na een paar sessies al resultaat merkbaar zijn. Om het lichaam de kans te geven zich te herstellen zijn er één of meerdere weken nodig. In elk vervolgconsult wordt de verderzetting besproken en bijgestuurd waar nodig.

WAARMEE KAN OSTEOPATHIE JE HELPEN?

THERAPEUT ELKE DE BLANDER