ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE?

Ortho betekent goed of juist. Orthomoleculaire geneeskunde gaat over het behouden en het optimaliseren van uw gezondheid. Er wordt op zoek gegaan naar de oorzaak van uw problemen door uit te zoeken welke mechanismes en systemen er in het lichaam ontregeld zijn. U komt te weten waarom en hoe het lichaam uit balans is en wat er aan kan gedaan worden. Er wordt gekeken naar risicofactoren én mogelijkheden tot verbetering van de gezondheid op alle niveaus: biochemie, energie, cellen en organen, orgaansystemen, de (sociale) omgeving en de wederzijdse interacties daartussen. Deze geneeskunde die ook preventief kan worden ingezet werkt via voeding, voedingsstoffen, beweging, suppletie en andere leefstijl­ interventies.

HOE GAAT ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE IN ZIJN WERK?

Elke aandoening kan je vergelijken met een kaartenhuis. Met de kennis en voedingsleer als orthomoleculair therapeut gaan we de kaarten verwijderen die de ziekte in stand houden. Het probleem wordt opgelost bij de wortel. Door de oorzaak aan te pakken kan het lichaam terug in balans worden gebracht en functioneren zoals het hoort. Al deze toepassingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Dezelfde wetenschappelijke studies als de klassieke geneeskunde worden anders gebruikt.

orthomoleculaire therapie

VOOR WIE?

Ieder met gezondheidsproblemen of de gezondheid wenst te optimaliseren.

DE THERAPIE

De therapeut licht het verband tussen de oorzaken en de symptomen toe en stelt na het eerste consult een persoonlijk behandelplan op om door middel van onder andere ademhaling, beweging, bioritme, leefstijl, voeding, suppletie, etc. de klachten en ziektes te reduceren of weg te nemen. De gezondheidssituatie bepaalt de frequentie van de vervolgconsulten.

WAARMEE KAN ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE JE HELPEN?